VAT Logistics aan de slag voor Henkel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VAT Logistics aan de slag voor Henkel

VAT Logistics heeft met Henkel een contract gesloten voor 3 jaar om de distributie van zendingen tussen leveranciers van Henkel en de producent zelf te verzorgen. Het verzamelen van de goederen zal in het distributiecentrum van VAT Logistics op de Maasvlakte plaatsvinden. Van daaruit verstuurt de logistiek dienstverlener de volle containers naar IMEA-vestigingen van Henkel.

vatHet contract tussen Henkel en VAT Logistics betreft niet alleen de distributie van gevaarlijke, maar ook van ongevaarlijke stoffen. Vanuit het Maasvlakte magazijn verzorgt VAT Logistics alle bijhorende documenten en douaneformaliteiten, maar ook regelt het de Certificaten van Oorsprong en EUR-1’s. Tot de IMEA-regio behoren India, staten in het Midden-Oosten en Afrika.

De logistieke uitwerking van overeenkomst leidt tot meer efficiency en besparingen voor de Duitse producent. VAT Logistics bundelt de zendingen van de Henkel-leveranciers op één locatie. Dit leidt niet alleen tot meer inzicht in de keten, ook ontstaan er consolidatiemogelijkheden voor Henkel-vestigingen in IMEA-landen wanneer deze samen willen of kunnen werken. De ketentransparantie neemt toe, wat zich in de praktijk uit door gebundelde stromen, meer efficiency en betere mogelijkheden om prioriteiten te stellen bij transporten. Vrachtkosten dalen doordat containers beter gevuld zijn. Een andere prettige bijkomstigheid is, dat Henkel door de grotere transparantie in de keten, haar klanten beter kan informeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer