Ga naar hoofdinhoud

Vat Logistics wacht op halal voedsel

Vat Logistics heeft in Rotterdam al twee jaar een speciale loods voor halal voedsel, maar de logistiek dienstverlener wacht nog steeds op de eerste vracht.

VAT LogisticsToen de haven in Rotterdam in februari 2006 de Europese primeur met dit speciale distributiecentrum had, zag het er rooskleurig uit. Met een achterland met miljoenen moslims dacht Rotterdam grote hoeveelheden producten te verwerken.

Een woordvoerster van het transportbedrijf waarvan de loods is, begrijpt niet waarom het initiatief niet werkt. “Blijkbaar durft niemand de eerste stap te nemen.” Ondertussen staat het pand niet leeg, want dat zou te veel kosten. Toch houdt Vat altijd een plekje vrij voor het geval er toch een container met islamitische goederen aankomt.

Het distributiecentrum is een samenwerkingsverband tussen Vat Logistics en de Indonesische en Maleisische vestigingen van het exportbedrijf Hecny Group. Ook landen als Turkije en Marokko kunnen de speciale loods gebruiken voor hun exportproducten.

In februari 2006 werd het idee in de praktijk gebracht. In mei 2006 ontving de haven in Kuala Lumpur een halal certificaat. Hiermee voldeed Rotterdam vanaf dat moment echt aan alle normen van de islamitische religieuze wetten.

In 2007 bouwde Vat op de Maasvlakte een nieuwe loods, maar tot nu toe hebben daar dus nog geen halal producten gelegen. Het wrange is dat in de loods van buurman Eurofrigo, dat later een certificaat ontving, wel halal vlees uit Zuid-Amerika ligt opgeslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer