Ga naar hoofdinhoud

‘Veel heisa rond gas in containers’

Volgens Evert Wijdeveld van brancheorganisatie Deltalinqs worden er bij de problematiek van gas in containers allerlei zaken door elkaar gehaald.
containerEr wordt volgens Wijdeveld nogal eens te snel een conclusie getrokken of er worden zaken op één hoop gegooi: “Zo wordt een vergiftiging van een bemanningslid van een zeeschip waarin een bulklading rijst onder gas gezet is, onder dezelfde noemer gebracht als ‘gas in containers’. Ook een incident met een tankcontainer waar een onbekende vloeistof of gas uitgekomen is waardoor mensen bedwelmd raakten wordt onder ‘gas in containers’ geschaard.”
Ook EVO beleidsadviseur Pehr Teulings zegt door alle heisa over het onderwerp schimmig geworden. “Veel bedrijven willen een slaatje slaan uit de toegenomen aandacht. Zo hoorde ik over een nieuw gasmeetapparaat van twee ton. Daarom bekijk ik of een nog te vormen onafhankelijke denktank meer helderheid kan geven en kan adviseren over belangrijke aspecten die aan deze problematiek kleven.”
Naar verwachting zijn aan het eind van het eerste kwartaal 2009 circa 500 containers gecontroleerd op de aanwezigheid van gevaarlijke gassen. Uit analyse moet blijken of de acties bij overtredingen voldoende afschrikwekkend zijn.
Bron: Gevaarlijke lading en Deltalinqs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer