‘Verruim venstertijden in winkelmaand december’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Verruim venstertijden in winkelmaand december’

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) doet de dringende oproep om de gehele maand december de opening van supermarkten op zondag toe te staan conform de openingstijden die tijdens weekdagen gelden. Ook worden alle gemeenten verzocht de venstertijden voor laden en lossen van supermarkten te verruimen. Het is nodig dat supermarkten ook ’s nachts bevoorraad kunnen worden. Hierdoor kan de logistiek en operationele planning maximaal flexibel zijn in deze periode. TLN ondersteunt de oproep van CBL.

Veel gemeenten beperken de tijden dat vrachtwagens binnensteden in mogen. Deze zogeheten venstertijden zijn ingesteld om overlast tegen te gaan en de veiligheid te bevorderen. In het begin van de coronacrisis hebben veel gemeenten, na overleg met onder meer TLN, deze venstertijden verruimd. In de zomer zijn de reguliere venstertijden weer van kracht geworden.

Met het oog op de te verwachten sinterklaas- en kerstinkopen en het tegengaan van te drukke winkels, klinkt de roep om tijdelijke aanpassing. TLN sluit zich aan bij de oproep van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer