Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Minder trucks met sanctiegoederen naar Rusland

Het aantal Nederlandse vrachtauto’s dat vaststaat bij de grensposten in Rusland als gevolg van het importverbod op voedingsmiddelen is afgenomen tot minder dan honderd.  Vrijdag waren het er nog meer dan vierhonderd. Dat liet Godfried Smit van verladersorganisatie EVO dit weekend weten.

”Veel verladers hebben eieren voor hun geld gekozen. Het aantal Nederlandse trucks met sanctiegoederen is fors afgenomen”, zegt Smit.

De wachttijden bij de vijftien douanekantoren aan de grenzen zijn volgens hem wel opgelopen, tot soms meer dan een dag. Dat is het gevolg van aangescherpte controles door douaneambtenaren. ”Ze zijn bang dat er gesjoemeld wordt met documenten en goederen.” In totaal staan er volgens Smit nog 1.000 tot 1.500 vrachtwagens uit Europese landen in de file om bij de Russische douanekantoren te kunnen komen.

Vrijdag ontstond een grote chaos bij de grensposten als gevolg van de importsancties, met lange files en truckers die werden teruggestuurd. EVO adviseert haar leden voorlopig niet meer richting Rusland te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer