Ga naar hoofdinhoud

XPO blijft rijden voor Heineken

XPO Logistics en Heineken-dochteronderneming Sociedade Central de Cervejas e Bebidas hebben hun exclusieve samenwerkingsovereenkomst verlengd. Tot 2018 zal XPO alle transport van SCC in Portugal verzorgen. Het is de tweede keer dat dit contract wordt verlengd sinds 2006.

XPO Norbert Renault truckSociedade Central de Cervejas produceert en distribueert malt- en bierproducten vanuit haar brouwerij en bottelarij in Vialonga. Het SCC productportfolio omvat enkele van de meest prestigieuze internationale merken, waaronder premiumbier Heineken en de lokale merken Sagres en Super Bock. SCC beschikt over een tweede productie-eenheid in Vacariça, waar mineraalwater wordt gewonnen en gebotteld onder de merken Luso en Cruzeiro, en gedistribueerd door het bedrijf Novadis.

XPO Logistics teams fungeren als ‘control tower’ en optimaliseren SCC’s transportstromen om 24 uurs-leveringen te garanderen op meer dan 200 bestemmingen. De producten worden vervoerd vanuit SCCs Portugese productielocaties en logistieke platforms naar klanten en distributeurs van het bedrijf. Daarnaast wordt ook rechtstreeks geleverd aan hypermarkten, cash-and-carry winkels en andere verkooppunten. Betrouwbare service en vervoer zijn hierbij een kritische factor, aangezien de transportvolumes jaarlijks meer dan 28.000 ladingen kunnen bedragen, met hoge seizoensgebonden pieken.

“De laatste acht jaar hebben wij aan SCC vanuit onze intern ontwikkelde KeyPL service expertise een oplossing op maat verstrekt. XPO beheert daarvoor een vloot van gespecialiseerde voertuigen waarbij optimale belading voorop staat. SCC kan daardoor rekenen op een constant hoog niveau van dienstverlening, kostenoptimalisatie en een betere milieu-efficiëntie”, zegt Ilidio Lourenço, Managing Director of Transport Solutions bij XPO Logistics in Portugal.

Pedro Ferreira, Warehouse & Distribution Manager bij Sociedade Central de Cervejas e Bebidas, beaamt: “De samenwerking met XPO Logistics was en is doorslaggevend voor onze efficiëntie. De toegevoegde waarde die XPO levert, plus de expertise en professionaliteit van de XPO teams, heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen om van Sociedade Central de Cervejas e Bebidas een leider in haar branche te maken.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer