Ga naar hoofdinhoud

Mebin werkt samen met Vos Logistics

Mebin, leverancier van betonmortel op de Nederlandse markt, gaat samenwerken met logistiek dienstverlener Vos Logistics om de flexibiliteit van de transportcapaciteit verder te vergroten. Hierdoor kan de onderneming efficiënter en slagvaardiger inspelen op de wensen van klanten. Mebin werkt al langer met verschillende vervoersconcepten om een duurzame flexibele inzet van transport te realiseren. Bijvoorbeeld trucks met verschillende transportcapaciteiten, trailers, wisselsystemen en hybride trucks.

Mebin mixerVos Logistics heeft in vier nieuwe truckmixers geïnvesteerd die voor het transport bij Mebin worden ingezet. Daarnaast worden er aan de vloot twee standaardtrekkers van Vos Logistics toegevoegd die trailer-mixers van Mebin trekken.

Ronel Dielissen-Kleinjans, algemeen directeur van Mebin legt uit dat de sterk veranderde vraag in de bouw om creatieve en flexibele oplossingen vraagt. “De besteltijden worden steeds korter, terwijl de verschillen tussen rustige en drukke productie- en transportdagen juist groter worden. Hierdoor daalt de gemiddelde bezettingsgraad van ons wagenpark en nemen de kosten toe. Daarom wilden we meer flexibiliteit in onze vervoerscapaciteit waarbij ook duurzaamheid een belangrijke randvoorwaarde was. Door de samenwerking met Vos Logistics, waar duurzaamheid net als bij ons bedrijf een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering, is dat goed geborgd.”

Marc van Alphen, directeur Vos Logistics Bulk ziet een belangrijke toegevoegde waarde in de samenwerking voor beide partijen: “Wij werken al in een joint venture samen met ENCI, het zusterbedrijf van Mebin, voor het transport van cement. Daardoor beschikken wij over diepgaande kennis en ervaring met dit type transport en zijn wij vertrouwd met het faciliteren van flexibele transportcapaciteit speciaal voor deze markt. Daarbij kijken we ook met ENCI steeds naar nieuwe en duurzame transportoplossingen.”

Mebin streeft zowel in de productie als in het transport naar duurzaamheid. Het wagenpark van Mebin en Vos Logistics voldoet aan de strengste milieunormen. Daarnaast zetten Mebin en Vos de nieuwste technologieën in om nog duurzamer te kunnen werken. De laatste ontwikkeling hierin zijn nieuwe hybride trucks. Met deze trucks is het mogelijk om elektrisch te lossen op de bouwplaats. Dit leidt tot een sterke reductie van CO2-emissie en geluidsbelasting.

De samenwerking tussen Mebin en Vos Logistics is een eerste stap in een langdurig partnership, dat als doel heeft gezamenlijk nieuwe transportconcepten te ontwikkelen die het mogelijk maken om aan de flexibele vraag van onze klanten te voldoen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer