Meer bewaakte parkeerplaatsen in haven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Meer bewaakte parkeerplaatsen in haven

Havenbedrijf Rotterdam gaat in de Waalhaven (Zuid) en de Botlek (De Punt en Distripark) drie nieuwe parkeerterreinen voor in totaal 326 vrachtwagens aanleggen.

parkerenDe komst van de bewaakte parkeergelegenheden voorkomt overlast op bedrijfsterreinen en is veiliger voor de chauffeurs en hun lading. De nieuwe ‘truckparken’ zijn voorzien van verlichting, hekken, toegangscontrole en sanitaire voorzieningen. In het najaar van 2011 moet het werk klaar zijn. De aanleg van de drie parken past in het streven van het Havenbedrijf om de dienstverlening aan het wegtransport te verbeteren. Het truckpark in Waalhaven (zuid) vervangt het huidige park daar. Het park in de Fruitport blijft bestaan. Het Havenbedrijf beraadt zich nog over andere parken, bijvoorbeeld op de Maasvlakte.
Veilig parkeren is zowel nationaal als Europees een urgent vraagstuk. De logistieke sector loopt jaarlijks 350 miljoen euro schade door ladingdiefstal. In vergelijking met andere bedrijfsactiviteiten is bij het beroepsgoederenvervoer over de weg onevenredig vaak sprake van criminaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer