Ga naar hoofdinhoud

Meer steden handhaven op milieuzones

Verschillende gemeenten gaan vanaf 1 april handhaven in de milieuzones voor vrachtauto’s. Dat betekent dat de waarschuwingsperiode is geëindigd en er boetes worden uitgedeeld bij overtredingen. Deze boetes bedragen ongeveer 250 euro, dus dat is geen grap.

Dat meldt Evofenedex. Gemeenten met een milieuzone voor vrachtauto’s hebben vanaf 1 januari de regels aangescherpt. Je mag in die zones alleen nog rijden met een Euroklasse 6-vrachtauto. Als je nog rijdt in een dieselvrachtauto met emissieklasse 5 of lager, heb je dus een ander voertuig of een gemeentelijke ontheffing nodig voor de milieuzones.

De gemeenten Utrecht, Amsterdam, Eindhoven Den Haag en Arnhem hanteerden tot 1 april 2022 een officiële waarschuwings- of gewenningsperiode. In deze steden kon je tot die datum een waarschuwingsbrief krijgen als je met een dieselvrachtauto de zone in reed die niet aan de eisen voldeed. Per 1 april gaan deze 4 gemeenten handhaven.

Gemeente Haarlem hanteert een waarschuwingsperiode tot 1 mei 2022. Gemeente Delft gaat handhaven vanaf 30 juni 2022. Andere gemeenten zoals Tilburg, Breda ’s-Hertogenbosch , Rijswijk, Maastricht, Rotterdam reppen niet over een overgangsperiode. Daarom is de kans groot dat daar wordt gehandhaafd. De boetes bedragen ongeveer 250 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer