Méér vervoerders nodig om hulpgoederen naar Turkije te brengen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Méér vervoerders nodig om hulpgoederen naar Turkije te brengen

In het hele land lopen momenteel inzamelingsacties om hulpgoederen naar Turkije te brengen na de verwoestende aardbevingen van deze week. Deze acties zijn zeer succesvol. Zo succesvol zelfs dat er extra vrachtwagens richting Turkije nodig zijn. Welke transporteur kan helpen? Evofenedex biedt aan te helpen.

RTV Oost bericht dat de inzameling van Union of International Democrats in de regio Zwolle zo goed aanslaat dat alle opslagruimte vol zit en er dringend behoefte is aan chauffeurs en vrachtwagens.

In Arnhem is een initiatief van transportbedrijf Your Cargo goed opgepakt. Inmiddels zijn er zeven vrachtwagens met hulpgoederen onderweg naar Turkije en meer dan 100 vrijwilligers hebben zich ingezet om goederen te sorteren en in te pakken.

Diverse goedbedoelde inzamelingsacties lopen vast omdat er geen logistieke capaciteit is om alles te vervoeren naar Turkije en/of Syrië.

Ondernemersorganisatie Evofenedex zegt mee te leven met de slachtoffers van de ramp en wil als kennisknooppunt voor handel en logistiek, organisaties die hulpacties opzetten ondersteunen in hun uitdagingen om (hulp)goederen naar de getroffen regio te krijgen.

De schade als gevolg van de aardbevingen is groot: gebouwen zijn ingestort, veel wegen zijn afgesloten en ook dreigt er een tekort aan brandstoffen en elektriciteit. Inmiddels zijn reddingswerkers actief in de regio en de schade aan gebouwen, infrastructuur en havens en luchthavens wordt opgemaakt.

Veel wegen in de getroffen regio zijn zwaar beschadigd en kunnen niet worden gebruikt. De situatie in Syrië is nog schrijnender aangezien de burgeroorlog daar voor allerlei complicaties zorgt voor de doorvoer van hulpgoederen naar de getroffen gebieden. Er is slechts een grensovergang tussen Turkije en Syrië open voor de doorvoer van hulpgoederen. Ook zijn er EU-sancties van kracht die export van zwaar materieel naar Syrië bemoeilijken.

Inmiddels zijn er verschillende nationale en lokale initiatieven opgestart voor het versturen van hulpgoederen aan de getroffen regio’s. Wie tegen knelpunten aanloopt kan contact opnemen met de Ledenservice van Evofenedex.

Het transport naar Turkije heeft, ook als het hulpgoederen betreft, te maken met wet- en regelgeving. Daar moet wel aan voldaan worden. Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft op een rij gezet hoe daar het beste aan kan worden voldaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer