Ga naar hoofdinhoud

4,1 miljoen subsidie voor ‘groen tanken’

Weggebruikers moeten op veel meer plekken in het land terecht kunnen om ‘groen’ te tanken. Verkeersminister Camiel Eurlings stelt daarom samen met enkele provincies en gemeenten nog eens 4,1 miljoen euro subsidie beschikbaar voor een landelijk dekkend net van pompstations, waar automobilisten ook aardgas, groen gas, ethanol (E85) en biodiesel (B30) kunnen tanken.

aardgastankstationDit soort alternatieve brandstoffen drukt de uitstoot van CO2 (kooldioxide) en maakt Nederland ook minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, benadrukte Verkeer en Watertstaat maandag. Bovendien is rijden op aardgas goedkoper. Op een kilo aardgas van 72 eurocent kunnen evenveel kilometers worden gereden als op een liter diesel van 1,04 euro of een liter Euro95 van 1,36 euro.Veel automobilisten en bedrijven zien nu af van de aankoop van een auto die rijdt op alternatieve brandstof, omdat dat beperkt verkrijgbaar is.

Het geld is goed voor meer dan honderd ‘groene’ pompen. Bij de eerste subsidieronde was 1,8 miljoen euro beschikbaar waarmee circa vijftig vulpunten kunnen worden gebouwd.

Naast Verkeer en Waterstaat zijn de middelen afkomtig van de provincies Noord-Holland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg, plus de stadsregio Haaglanden en de samenwerkende gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer