Asda verduurzaamt met Thermo King • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Asda verduurzaamt met Thermo King

Asda, één van de grootste Britse winkelketens, ging onlangs over tot de aanschaf van 16 Thermo King SLXe Spectrum Whisper units. Om daarmee aan te sluiten bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van de winkelketen.

SLXe-300-Thermo KingEén van de doelen voor eind 2015 die Asda zichzelf stelde, is om de uitstoot als gevolg van transport met 60 procent te verminderen. Met het oog hierop was het bedrijf op zoek naar koelunits met een zo klein mogelijke impact op het milieu en een laag brandstofverbruik, minder uitstoot en een laag geluidsniveau. De Thermo King SLXe Spectrum Whisper-unit voor opleggers voldoet daaraan en biedt zelfs nog meer.

Thermo King leverde 16 SLXe Spectrum-units met Whisper-technologie. Deze units voor meerdere temperatuurzones zijn ontworpen voor transporteurs die de impact op het milieu willen verkleinen zonder dat dit ten koste gaat van prestatie, capaciteit en bescherming van de lading. Deze koelunits zijn bovendien zeer geschikt voor de distributie van goederen en bederfelijke producten in een stedelijke omgeving dankzij de componenten die het geluidsniveau aanzienlijk verlagen.

Chris Hall, manager transport bij Asda Logistics Services, zegt: “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe specificaties die ons bedrijf meerwaarde bieden. Dit is een voorbeeld van een nieuwe denkwijze die aansluit bij onze doelen ten aanzien van duurzaamheid en ook rekening houdt met milieuvriendelijke distributie in stedelijk gebied. Wij verheugen ons erop om met deze units te werken.”

Investeren in chauffeurs

Asda weet dat er voor een groener, stiller wagenpark meer nodig is dan alleen investeren in systemen – ook in de chauffeurs moet worden geïnvesteerd. Zij hebben niet alleen baat bij de SLXe Spectrum-units, maar ook bij de Thermo King Professor Kool-trainingtool. Dit educatieve hulpmiddel laat zien hoe koelunits werken. Ook worden best practices gedeeld met betrekking tot laden en lossen, brandstofverbruik en andere cruciale aspecten van geconditioneerd vervoer.

TK Asda Units 1De SLXe Spectrum Whisper-koelunits, waarop de keuze van Asda is gevallen, zijn bovendien voorzien van Thermo King i-Box ten behoeve van betere communicatie. Deze i-Box die het protocol vertaalt, maakt rechtstreeks verbinding met een open communicatiepoort op de controller of het gegevensregistratiesysteem van Thermo King. Dit systeem maakt communicatie met derden mogelijk zodat Asda kan beschikken over informatie over de unit en de werking.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer