Axell Logistics legt 5.000 zonnepanelen op het dak • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Axell Logistics legt 5.000 zonnepanelen op het dak

Drie voetbalvelden aan zonnepanelen op het dak van Axell Logistics in Etten-Leur wekken vanaf nu groene stroom op. Met de 5000 panelen voorziet het transport- en logistiekbedrijf zichzelf en honderden huishoudens van duurzame energie. Het is een van de grootste daksystemen met zonnepanelen van West-Brabant.

Volgens business development director Richard Massop van Axell Logistics was het een behoorlijke operatie om de panelen in werking te krijgen, maar het bedrijf is blij met het resultaat: “Door zelfvoorzienend te zijn in energie, willen we ons familiebedrijf toekomstbestendig maken. Zo’n maatregel is een win-win: we vermijden 1 miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar én het scheelt op onze energierekening. Ook dringen we ons energieverbruik terug door ledverlichting met bewegingssensoren in onze magazijnen te installeren.”

Kees van Aert, wethouder in Etten-Leur, bracht onlangs een bezoek aan Axell Logistics: “Geweldig om zo’n enorm zonnepark op Etten-Leurse daken te zien. Dit sluit goed aan bij onze Regionale Energie Strategie, die de plannen voor duurzame energie in West-Brabant op een rij zet. Zonnepanelen zijn een investering in zowel ons milieu als in het eigen bedrijf. Door ze op bedrijfsdaken te leggen, in plaats van in het buitengebied, gaat het niet ten koste van de landelijke omgeving.” 

Wethouder Kees van Aert (links) en Richard Massop op het dak van Axell Logistics in Etten-Leur.

Voor een logistiek dienstverlener is uitstoot een belangrijk duurzaamheidsthema. “We rijden met schonere dieselmotoren (Euro 6), waardoor onze vrachtwagens aanzienlijk minder stikstof en fijnstof uitstoten, en we plannen onze ritten efficiënt in, zodat we uit zo min mogelijk kilometers maximaal resultaat halen. Verduurzamen is een proces en het kan altijd beter. Daarom onderzoeken we steeds hoe we met nieuwe technieken onze voetafdruk verder kunnen verkleinen”, aldus Massop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer