Ga naar hoofdinhoud

Duurzaam innoveren centraal op Branchecongres BedrijfsautoRAI

Duurzame transportoplossingen staan op 19 april centraal staat tijdens het Branchecongres dat tijdens de BedrijfsautoRAI 2012 wordt georganiseerd. Doel van het congres is om oplossingen aan te reiken die een duurzame verandering teweeg brengen in de vervoers- en distributiebranche.
BedrijfsautoRAIDeelnemers aan het congres zijn, naast RAI Vereniging en Amsterdam RAI, TLN, EVO, BOVAG Truckdealers, Stichting Natuur & Milieu, IvDM, het Havenbedrijf Rotterdam en het ministerie van I&M. Verschillende prominenten, waaronder Pieter van Geel en minister Schultz, hebben inmiddels toegezegd aan het Branchecongres deel te nemen.

“Op het congres willen we laten zien welke duurzame duurzame wegtransportoplossingen en innovaties binnen de sector op korte en langere termijn zijn te verwachten”, legt Jeroen van de Braak, adjunct-secretaris afdeling Auto’s uit. “Dat doen we door de ontwikkelingen op de korte termijn zichtbaar te maken door 15 innovaties te presenteren die in de dagelijkse praktijk daadwerkelijk inzetbaar en tevens rendabel zijn. Het is de bedoeling om samen met de deelnemers aan het congres een actieve dialoog aan te gaan over duurzame verandering in de vervoers- en distributiebranche.”

Het programma van het Branchecongres wordt vormgegeven in vier blokken. In blok I zal consultant Robert Goevaers een groot aantal transportinnovaties de revue laten passeren. In blok II staat de presentatie van het CoMM,N Cargo onderzoek centraal, een initiatief van Stichting Natuur en Milieu naar innovaties die in 2035 een CO2-reductie van 60 procent kunnen opleveren. Bij dit onderzoek is ook het ministerie van I&M betrokken.

Kernvraag in blok III luidt: ‘op welke manier kan de transitie naar duurzame verandering in de transportbranche concreet worden gerealiseerd?’ Via een Lagerhuisdebat of een stellingenshow met de zaal wordt getracht een antwoord te krijgen op deze vraag. Tijdens een discussie in blok IV moet tenslotte duidelijk worden hoe de sector hier gezamenlijk mee aan de slag kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer