Eerste 40 tons elektrische truck ingezet door BMW • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste 40 tons elektrische truck ingezet door BMW

Op maandag 6 juli namen BMW en de Scherm Group officieel de eerste 40 tons elektrische truck in gebruik op de openbare weg in München. Het was ook een beetje een Nederlands feestje; de trekker is een elektrische Terberg.

BMW terberg 1

De Beierse minister van economische zaken, Ilse Aigner, nam de truck officieel in gebruik bij de BMW fabriek in München. De eerste testritten zijn inmiddels afgerond op 7 juli gaat de truck zijn reguliere ritten rijden. Hierbij rijdt de elektrische truck acht keer per dag tussen het logistieke centrum van de Scherm Group en de BMW fabriek. Er worden voornamelijk auto-onderdelen zoals schokdempers, veren en stuursystemen vervoerd.

De stroom die gebruikt wordt voor het opladen is 100 procent groen. De combinatie van groene energie en de elektrische aandrijving zorgt voor een stil en schoon transport. In vergelijking met een dieseltruck wordt zo’n 11,8 ton CO2 bespaard op jaarbasis. Het kost zo’n 4 uur om de accu’s van de Terberg helemaal op te laden. Hiermee is een actieradius van 100 km mogelijk, waarmee de vrachtwagen in theorie voldoende heeft voor een volledige productiedag, zonder opnieuw te hoeven laden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer