Ga naar hoofdinhoud

Eerste LNG tankwagen geladen bij Gate terminal

Met de belading van een 45ft LNG container bij de Gate terminal zetten Rolande LNG en Titan LNG een nieuwe stap om Nederland verder op te kaart te zetten als gasland. De lading die zal worden gebruikt om Iveco trucks op aardgas te laten rijden is de eerste die in Rotterdam geladen is voor de Nederlandse thuismarkt.

LNG laden GATE Terminal

De nieuwe laadmogelijkheid bij de Gate Terminal heeft een logistiek voordeel boven de LNG inkoop uit Zeebrugge (België) waar beide bedrijven sinds jaren LNG inkopen en draagt bij aan meer leveringszekerheid voor LNG in Noordwest Europa. De belading van de 45ft container met bijna 17 ton LNG, genoeg om 50.000 km met Iveco LNG trucks te rijden, werd gekocht van LNG leverancier Eneco Energy Trade. Hiermee voegt Eneco een nieuwe klant toe aan haar Downstream LNG portfolio en vergroot hiermee verder hun focus op LNG voor de downstream markt in Europa. Rolande LNG is met drie operationele LNG tankstations en meer dan 100 Iveco LNG trucks op de weg het grootste bedrijf in Noordwest-Europa actief in LNG voor wegtransport.

Gasrotonde

LNG laden GATE Terminal 2“Dit is een positieve ontwikkeling voor de leveringszekerheid en de prijzen van LNG in Nederland. Hiermee is de ambitie van Nederland om de gasrotonde te zijn voor vloeibaar aardgas een stap dichterbij gekomen.” zei Fred Schouten, CEO van Rolande LNG. De markt voor LNG Trucks ontwikkelt zich snel in Nederland. Bovenop de economische voordelen van LNG worden de CO2 emissies met 15%, de NOx emissies met 50% verminderd in vergelijking met diesel. “Voor onze Duitse klanten is dit ook een belangrijke stap. Door in Rotterdam te laden kan Titan LNG samen met Rolande LNG de industriële sector en scheepvaart sector tot in Oost-Duitsland competitieve full service oplossingen aanbieden” gaf Niels den Nijs, commercieel directeur van Titan LNG als commentaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer