"Filedruk weer lager dan vorig jaar" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Filedruk weer lager dan vorig jaar”

De filedruk is dit jaar lager dan vorig jaar. De daling komt vooral doordat de files beter over de dag zijn verspreid. Dat meldt de ANWB maandag. De filedruk wordt berekend door de lengte van de file met de duur van de file te vermenigvuldigen.

A4 fileDe ANWB wees er in oktober in een tussenstand al op dat de filedruk voor het eerst sinds 2005 is gedaald. Dat was het eerste jaar dat de druk wordt bijgehouden.

De filedruk in de avond is met 2,8 procent gezakt, maar overdag nam het aantal files met vier procent toe. Dat zou erop wijzen dat Nederlanders proberen de spitsuren te mijden. Tegelijkertijd lijkt het er volgens de ANWB op dat thuiswerken voor veel mensen nog niet mogelijk is.

De drukste spits van dit jaar was op dinsdag 25 maart, toen stond er in toltaal negenhonderd kilometer file. Door sneeuw, hagel en bevriezing gebeurden veel ongelukken. De politie adviseerde niet de weg op te gaan. Deze dag leverde ook de langste file van het jaar op. Op de A16 stond het over een lengte van veertig kilometer stil tussen Breda en Rotterdam.

Dit jaar begon op 1 januari met zeer dichte mist. Ook de kruitdampen van het vuurwerk namen het zicht terug. Voor de komende jaarwisseling wordt ook weinig wind verwacht, waardoor de kruitdampen deze keer wederom lang blijven hangen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer