Ga naar hoofdinhoud

Groengas-tankstation geopend in Bunschoten

Onlangs opende wethouder W. Heinen het OrangeGas-tankstation bij Wijnand’s Autoservice aan De Kronkels 3 in Bunschoten. “Zolang we naar het toilet blijven gaan, kunnen we blijven rijden”, aldus Pelle Schlichting, directeur OrangeGas en exploitant van het tankstation. Groengas wordt gemaakt van biogas, dat wordt verkregen uit rioolwater, GFT-afval en mestvergisting.

Wijnands orange gas 1

De wethouder van de gemeente Bunschoten opende het Groengas-vulpunt door middel van het aftanken van een Fiat Doblo op Groengas van de gemeente en licht toe: “De gemeente rijdt zelf al met een Fiat Doblo. Daarnaast beschikken we ook over een veegwagen op Groengas. Zo wil de gemeente een voortrekkersrol spelen naar ondernemers en particulieren in de gemeente, oftewel “Groen Gas in een Groen hart”.

Jaap van den Hoogen, directeur van Wijnand’s Autoservice is verheugd over de uitbreiding van zijn tankstation. “In de zomer van 2014 hebben zowel het tankstation als de showroom een complete metamorfose ondergaan. De toevoeging van een Groengas-pomp past in de filosofie van Wijnands om milieuvriendelijk te ondernemen en ook alternatieve brandstoffen aan te bieden.” Wijnand’s Autoservice is een bekende naam in de wijde omgeving van Bunschoten en is naast het BP-tankstation wat ze exploiteren ook Opel-dealer. “Opel heeft verschillende modellen af-fabriek op Groengas, onder andere de Opel Zafira Tourer en de Opel Combo. Door het partnerschap tussen Opel en OrangeGas kunnen wij deze modellen nu nog aantrekkelijker aanbieden, ook in onze showroom.”

Wijnands orange gas 3“De belangstelling voor alternatieve brandstoffen is groot. Groengas is op dit moment de milieuvriendelijkste en goedkoopste brandstof die direct en massaal is in te zetten. Op Groengas rijden, betekent CO2-neutraal rijden en een forse besparing op de brandstofkosten.” Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het rijden op Groengas zoals afvalinzameldiensten, transporteurs en taxi-ondernemers. Ook de keuze in personenauto’s en bestelbussen op Groengas groeit, bijvoorbeeld de Audi A3, VW Up, Fiat Ducato en Opel Combo. “Door steeds meer voertuigen in Bunschoten op Groengas te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere leefomgeving, door minder uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. Groengas wordt verkregen uit GFT-afval en rioolwaterzuivering. Zolang we naar het toilet blijven gaan, kunnen we dus blijven rijden. Wij garanderen 100% Groengas aan de pomp en zijn ook nog eens de goedkoopste aanbieder in Nederland,” aldus Pelle Schlichting, directeur OrangeGas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer