Ga naar hoofdinhoud

HST legt 1176 zonnepanelen op het dak

Op het dak van het bedrijfspand op Transportcentrum 2 in Enschede heeft HST Groep 1176 zonnepanelen laten plaatsen. Elk zonnepaneel heeft een vermogen van 295 Wp waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 346.920 Wp. Jaarlijks wekt de zonne-installatie naar verwachting 305.000 kWh stroom op. Daarmee wordt het volledige kantoor en crossdock van zonnestroom voorzien.

Dit is het tweede zonnedak van HST. In 2011 zijn de eerste zonnepanelen op locatie Transportcentrum 21 geplaatst. In totaal liggen op dat dak 383 zonnepanelen die jaarlijks gemiddeld 85.000 kWh stroom opwekken. Beide zonnedaken leveren een flinke energiebesparing op voor de logistiek dienstverlener.

Daarmee blijft HST Groep investeren in duurzaamheid en is het een belangrijk thema binnen het bedrijf. De aanschaf van zonnepanelen past perfect bij de ingezette koers om de logistieke processen verder te verduurzamen. Voorbeelden van genomen maatregelen zijn: intermodaal en netwerkvervoer, inzet van langere en zwaardere vrachtautocombinaties op trajectvervoer, ISO 14001:2015, monitoring rijgedrag van chauffeurs en het aanbrengen van lichtstraten in het crossdock.

In 2009 ontving HST Groep als een van de eerste bedrijven de Lean & Green Award voor haar duurzaamheidsbeleid. Daar kwam na realisatie een Lean & Green Star bij. Lean & Green is een CO2-reductieprogramma dat organisaties stimuleert om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Organisaties tonen hiermee aan dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Het programma is in 2008 geïnitieerd door Connekt en inmiddels zijn er ruim 500 bedrijven bij het netwerk aangesloten. HST Groep is een allround logistiek dienstverlener in Enschede die haar opdrachtgevers totale logistieke oplossingen biedt. Daarvoor heeft het bedrijf alle disciplines in eigen huis, zoals warehousing, voorraadbeheer en VAL-activiteiten, orderpicking, nationaal en internationaal wegtransport, fijnmazige regionale distributie, intercontinentaal containervervoer alsook luchtvracht. Het bedrijf telt ruim 370 medewerkers en is daarnaast ook ISO 9001/14001, IATA en AEO-gecertificeerd.

Alle zonnepanelen zijn geleverd en geïnstalleerd door NoCo2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer