Michelin introduceert truckbanden met extra lage rolweerstand • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Michelin introduceert truckbanden met extra lage rolweerstand

Michelin introduceert nu de X Line Energy D2, een trekasband met een A-notering voor rolweerstand (volgens de Europese labelling) en de Michelin X Line Energy F 385/55 R22.5, een stuurasband met eveneens een A-notering voor rolweerstand.

michelin A-label banden 01

Met de nieuwste banden kan Michelin nu transportbedrijven voor de totale vrachtwagencombinatie een complete bandenuitrusting met A-notering voor rolweerstand aanbieden. De nieuwe banden leveren een maximale energiebesparing voor zowel de stuuras, de trekas en de draagas. Per 100 afgelegde kilometers, kan een truck voorzien van deze banden een brandstofbesparing behalen die kan oplopen tot 1 liter, en een vermindering van de CO2-emissie met 2,66 kilo, ten opzichte van de Michelin X Line Energy met BBA-notering. Dat betekent gemiddeld een extra besparing van € 1.610 op brandstof in het eerste leven van de banden (dus voor herprofilering en loopvlakvernieuwing).

michelin A-label banden 02De Michelin X Line Energy D2 heeft een speciaal loopvlakprofiel. In het midden van het loopvlak is het profiel compact waardoor vervorming van de rubber blokken tijdens het rijden wordt beperkt. Daardoor wordt de rolweerstand verminderd. Het nieuwe profiel presteert bovendien uitstekend in termen van grip dankzij de ‘Tower Pump’ lamellen die het remmen en de grip op nat wegdek verbeteren doordat ze het water tijdelijk opslaan in het contactvlak. Bovendien maakt de 3D-lamellentechnologie, met microwaterdruppels in de basis van het loopvlak, de rubber blokken robuuster en beter bestand tegen de effecten van de koppeling. Daardoor gaat de band langer mee.

Volgens Michelin is dit de eerste bedrijfswagenband op de markt met silica in het loopvlak: de vervanging van zwarte koolstof in het loopvlakrubber door silica draagt bij aan een langere levensduur en aan een lagere rolweerstand van de band. In de bovenste laag van de band is een nog efficiëntere gordel aangebracht op basis van de 2e generatie Infinicoil technologie. Bij deze technologie wordt gebruik gemaakt van smallere en tegelijkertijd stevigere kabels. Omdat daarmee de massa tijdens het rijden wordt verminderd, neemt ook de rolweerstand af.

Van de nieuwe Michelin X Line Energy zijn sinds januari 2013 meer dan 200.000 vrachtwagenbanden in Europa verkocht. Met dit bandengamma heeft Michelin transportbedrijven een daadwerkelijke besparing van brandstof weten te bieden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer