Ga naar hoofdinhoud

Omrin schakelt over op Groengas van OrangeGas

Omrin, een Fries afvalbedrijf, schakelt de komende jaren met het wagenpark zoveel mogelijk over op 100% Groengas van OrangeGas. De samenwerking gaat verder dan alleen een brandstofovereenkomst: daar waar OrangeGas investeert in nieuwe Groengas-vulpunten, doet Omrin dat door te investeren in een Groengas-wagenpark.

Omrin OrangeGasDoor te tanken op verschillende, reeds bestaande OrangeGas-locaties, onder meer in Leeuwarden, Sneek en Joure rijdt Omrin al op 100% Groengas. Daarnaast gaat Omrin tanken op de nog te realiseren OrangeGas-locaties in Heerenveen en Oosterwolde. Deze locaties zijn in het 3e kwartaal van 2013 operationeel. De komende jaren vindt de overschakeling naar het rijden op Groengas gefaseerd plaats. Het Omrin-beleid is om ieder nieuw aan te schaffen inzamelvoertuig op Groengas te laten rijden. In Leeuwarden, Boarnsterhim, Franekeradeel, Harlingen en op Terschelling rijden al elf inzamelvoertuigen op Groengas. Deze zijn nu ook voor Ooststellingwerf, Littenseradiel en Menameradiel besteld. Ook kleinere voertuigen rijden bij Omrin al langere tijd op Groengas.

“Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij alles wat Omrin doet. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor vergroening van ons wagenpark,” aldus Jan Hubers, Bedrijfsdirecteur Inzameling en Reiniging Omrin. “De keuze is gemaakt: Omrin gaat minder fossiele brandstoffen gebruiken. Niet alleen omdat deze schaars worden, maar vooral om de milieu-effecten: iedereen wordt er beter van. De voordelen van Groengas zijn merkbaar. De wagens zijn stiller en schoner en daar hebben het milieu, het personeel en de Friese inwoners profijt van. En op de lange termijn is Groengas ook nog voordeliger.” Marcel Borger, directeur OrangeGas: “Er zijn steeds meer afvalverwerkers die overschakelen op Groengas. Wij zijn verheugd over deze verregaande samenwerking met Omrin.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer