Ga naar hoofdinhoud

Postbode rijdt elektrisch

TNT Post test momenteel in Veenendaal de bezorging van post op twee elektrische scooters. De scooters rijden op groene stroom in plaats van fossiele brandstoffen. Hiermee wordt CO2-uitstoot voorkomen en is er geen uitstoot van roet- en fijnstoffen.

TNT Post test elektrische scooterDe test met elektrische scooters in Veenendaal is een volgende stap in het streven van het post- en expressbedrijf om de CO2-uitstoot op alle fronten drastisch te verminderen. Zo opende TNT in oktober 2008 ook al haar eerste CO2 – emissievrije bedrijfspand in Veenendaal.

De postbodes rijden tussen de 25 en 45 kilometer per dag op de milieuvriendelijke scooters om poststukken in de omgeving te bezorgen. De elektrische voertuigen worden zo getest op het gebruiksgemak, de inzetbaarheid in het postproces, het stroomverbruik en de afstand die het voertuig kan afleggen zonder tussentijds opgeladen te worden. De proef moet uitwijzen of elektrische scooters een waardevolle toevoeging zijn aan de vervoermiddelen van TNT.

TNT Post experimenteert met elektrische scooters van verschillende leveranciers. Binnenkort worden twee elektrische scooters van een ander type ingezet in het noordoosten van Nederland.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer