PostNL scoort uitstekend op Dow Jones Sustainability Index 2019 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

PostNL scoort uitstekend op Dow Jones Sustainability Index 2019

PostNL behoort tot de meest duurzame bedrijven ter wereld in de logistieke en transportsector en staat op de derde plaats van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Dat is zaterdag bekendgemaakt door RobecoSAM. PostNL staat al meerdere jaren in de top van duurzame bedrijven in de logistieke sector.

Herna Verhagen, CEO PostNL: “Ik ben trots op de notering in de DJSI omdat die laat zien dat onze inspanningen om onze dagelijkse operatie verder te verduurzamen, succesvol zijn. De hoge notering is belangrijk voor de toekomst van ons bedrijf. Duurzaamheid is wat mij betreft een license to operate voor ondernemingen. Alleen bedrijven met een heldere purpose en een duurzame wijze van werken kunnen langetermijnwaarde creëren.”

De Dow Jones Sustainability Index toont aan dat PostNL tot een van de meest duurzame bedrijven in de logistieke en transportsector behoort. Gekeken wordt naar economische, milieu en sociale prestaties. Op al deze onderdelen presteert PostNL goed volgens de DJSI.

PostNL streeft ernaar de impact op het klimaat zo klein mogelijk te maken. Daarom wordt in veel gevallen voor zuinige voertuigen en gebouwen gekozen. PostNL heeft de ambitie om in 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te bezorgen in de last mile. In 2025 wil het bedrijf in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen.

PostNL wil een bedrijf zijn waar mensen graag bij en mee willen werken. Het bedrijf investeert in duurzame inzetbaarheid en besteedt veel aandacht aan diversiteit: verschillen maken de organisatie sterker.

 PostNL bezorgt niet alleen post en pakketten op een zo duurzaam mogelijke manier, maar biedt ook een helpende hand aan mensen die extra steun nodig hebben om in verbinding te blijven met de samenleving. Zo steunt het bedrijf verschillende organisaties, zoals de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, het Nationaal Ouderenfonds en Stichting Jarige Job.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer