Qualcomm introduceert ‘Rijstijl Rapportage' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Qualcomm introduceert ‘Rijstijl Rapportage’

Een nog betere beheersing van de brandstofkosten, een uitgelezen instrument om chauffeurs te coachen op verbetering van hun rijgedrag en een mindere belasting van het milieu. Dat zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwe Key Peformance Indicators (KPI) die Qualcomm onder de naam Rijstijl Rapportage deze maand in Europa op de markt brengt. De nieuwe KPI’s betekenen een verruiming en verbetering van de informatie waar transportbedrijven en hun chauffeurs structureel de vruchten van kunnen plukken, zegt Qualcomm.

Qualcomm Rijstijl RapportageDe Rijstijl Rapportage van Qualcomm omvat een nieuwe reeks functionaliteiten die zijn gebaseerd op verschillende gedetailleerde, van het voertuig afkomstige parameters voor brandstofverbruik. Hierdoor krijgen transportbedrijven de beschikking over een meer uitgebreide en scherpere analyse van het rijgedrag van chauffeurs, het motorgebruik en andere factoren die het brandstofverbruik beïnvloeden. Deze nieuwe KPI’s hebben als voordeel dat ze niet alleen voor de langere termijn meer relevante informatie opleveren maar ook realtime, dus tijdens de rit, het rijgedrag van de chauffeur kunnen bijsturen. De KPI’s zijn voor transportbedrijven toegankelijk via de FleetVisor Web Portal van Qualcomm en voor de chauffeurs op de MCP200 mobiele boordcomputer die Qualcomm in het najaar van 2009 op

de markt heeft gebracht.

De Rijstijl Rapportage biedt de mogelijkheid om de chauffeur te coachen wanneer zijn rijgedrag, de snelheid van het voertuig, het gebruik van de cruisecontrole en het stationair draaien van de motor daartoe aanleiding geven. Ook over andere factoren die van invloed zijn op het brandstofverbruik -zoals asdruk, gebruik van de Power Take-Off (PTO) en het schakelgedrag-is dankzij de nieuwe KPI’s informatie beschikbaar waardoor een nog beter inzicht ontstaat. Zowel op de thuisbasis van het transportbedrijf als voor de chauffeur in zijn cabine zijn de gegevens op een eenvoudige, grafische en daardoor gebruiksvriendelijke manier beschikbaar.

Volgens Qualcomm kunnen transporteurs met de Rijstijl Rapportage hun brandstofkosten nog beter beheersen. Dankzij de nieuwe KPI’s is per onderdeel te zien of chauffeurs hun rijgedrag al dan niet verbeteren. Maar ook voor de langere termijn beschikken transportbedrijven, dankzij de gedetailleerde informatie en overzichtelijke rapportages, over de mogelijkheid om hun chauffeurs individueel te coachen.

“Met onze Rijstijl Rapportage brengen we het wagenparkbeheer in de logistieke en transportbranche op een hoger niveau”, aldus Wim Foederer, directeur marketing van Qualcomm Enterprise Services Europe. “Bedrijven kunnen structureel besparen op een van hun hoogste kostenposten. Ze kunnen hun chauffeurs direct en interactief coachen en dat scheelt weer honderden uren aan training. Last but not least kunnen bedrijven een bijdrage leveren aan het milieu. Door het gebruik van de rapportages maak je van de MCP200 een realtime eco-rijden tool. Een beter rijgedrag dat bijdraagt aan reductie van het

brandstofverbruik, is immers ook van invloed op de luchtkwaliteit. Dus kan de branche behalve de brandstofkosten ook haar ecologische voetafdruk efficiënter beheren en verminderen. Aan dat laatste worden in de nieuwe economie door opdrachtgevers steeds vaker en steeds hogere eisen gesteld. Met onze nieuwe Rijstijl Rapportage zijn kostenbeheersing en duurzaamheid de grote winnaars. Maar de uiteindelijke winnaar is de branche zelf.”

De nieuwe Rijstijl Rapportage vormt een uitbreiding van de bestaande KPI functionaliteiten van Qualcomm (brandstofverbruik, rijefficiency, chauffeur scorecard, volgend onderhoud en afstand/tijd per land).

Qualcomm Rijstijl Rapportage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer