’s Nachts supermarkt bevoorraden mogelijk in Rijnmond • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

’s Nachts supermarkt bevoorraden mogelijk in Rijnmond

DCMR Milieudienst Rijnmond, belast met de handhavind van de milieuwetgeving, kijkt de rest van het jaar even de andere kant als transporteurs ’s nachts supermarkten willen bevoorraden. Dit om de logistiek voldoende capaciteit te geven de winkels vol te krijgen.

De feestdagen komen eraan. De verwachting is dat mensen het thuis gezellig gaan maken. Supermarkten in de Rijnmond geven aan dat er onvoldoende capaciteit is om de winkels gevuld te houden. Ze hebben gevraagd of ze ook in de nacht mogen bevoorraden. DCMR wil dat, alleen als het echt nodig is, op beperkte schaal mogelijk maken.

In de milieuwetgeving zijn in principe geen beperkingen gesteld over tijden waarop bevoorrading plaatsvindt. Dit is gereguleerd op basis van geluidnormen in het activiteitenbesluit. In de nacht, tussen 23.00 en 7.00 uur, gelden wel strenge geluidnormen. Supermarkten met woningen in de nabije omgeving kunnen normaal gesproken dan niet bevoorraden omdat ze dan niet aan de geluidsnormen kunnen voldoen.

Van 17 tot 31 december 2020 zal DCMR niet actief handhaven op het voldoen aan de geluidnormen in de nachtperiode bij de supermarkten. In overleg met de gemeenten in de regio Rijnmond is dit besluit genomen. DCMR hoopt dat omwonenden begrip hebben voor deze tijdelijke situatie. Supermarkten wordt aangeraden naar de buurt te communiceren dat deze situatie van tijdelijke aard is. Daarnaast is het voorstel dat de supermarkten zoveel mogelijk geluidarme vrachtwagens gebruiken.

Als er toch klachten worden ingediend bij de meldkamer, zal DCMR melders vragen om begrip. Mocht er ergens sprake zijn van overlast, dan gaan de inspecteurs eerst in gesprek met die supermarkt. Dit om te bekijken of aanvullende maatregelen te nemen zijn om de overlast te beperken. Alleen in het uiterste geval, na afstemming met de gemeenten, gaat DCMR tot handhaving over.

Foto:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer