Ga naar hoofdinhoud

Truckers betalen per 2024 extra toeslagen bij ECT

Hutchison Ports ECT Rotterdam introduceert per 1 januari 2024 twee nieuwe tarieven voor het wegvervoer. De tarieven, een Klimaattarief en een Spreidingstoeslag inclusief Spreidingspremie, zijn bedoeld om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen en om een betere spreiding van het wegvervoer op onze terminals te realiseren.

Het Klimaattarief beoogt een modal shift te realiseren en om in bredere zin bij te dragen aan de klimaatdoelen. Het Klimaattarief bedraagt 2,50 euro per bezoekende vrachtwagen en geldt zowel voor de ECT Delta als de ECT Euromax terminal. Het Klimaattarief geldt niet voor zero-emissie vrachtwagens, aangezien deze bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

De Spreidingstoeslag bedraagt 13,50 euro voor vrachtwagens, die op werkdagen tussen 05:00 uur en 19:00 uur, de ECT Delta en/of de ECT Euromax terminal bezoeken. De toeslag wordt per bezoek opgelegd. Tegelijkertijd wordt een Spreidingspremie ingevoerd. Vrachtwagens die in de nacht en/of in de weekenden de terminal bezoeken, krijgen een tegemoetkoming van 4,50 euro per bezoek. De combinatie van Spreidingstoeslag en -premie kent de volgende voorwaarden: toeslag en premie worden per terminal afzonderlijk per maand berekend en per maand doorbelast. ECT keert niet uit, maximaal drie nacht- en/of weekendbezoeken kunnen als compensatie dienen voor één bezoek overdag.

2 reacties op “Truckers betalen per 2024 extra toeslagen bij ECT

 • Joep

  Klimaattarief….
  Ik heb een vermoeden dat het klimaat er niet beter van wordt.

 • Ron Lacet

  Pure propaganda om het klimaat.
  Dit is gewoon ordinaire diefstal voor de transportbedrijven.
  Gewoon niet aan meedoen en dus niet betalen alsmede met zijn allen een week lang deze terminals mijden en boycotten.
  Dat ze maar zien hoe ze alle containers aangevoerd en opgehaald krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer