Volvo FE Electric als huisvuilauto in Rotterdam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo FE Electric als huisvuilauto in Rotterdam

De gemeente Rotterdam gaat de eerste af-fabriek elektrische huisvuilwagen inzetten. De Volvo FE Electric die maandag in gebruik is genomen is de eerste van zes exemplaren die in Rotterdam gaan rijden.

Rotterdam had al twee omgebouwde elektrische vuilniswagens rijden. De Volvo FE Electric wordt ingezet voor het emissie- en geruisloos inzamelen van huisvuil in de binnenstad van Rotterdam. Met de FE Electric wordt 31.000 kilo CO2-uitstoot vermeden.

Met het aanschaffen van de elektrische vuilniswagens hoopt Rotterdam ook een positieve impuls te geven aan de productie van zware elektrische voertuigen. “Door het op gang brengen van de vraag naar elektrische trucks hopen we dat het aanbod stijgt en de prijs daalt. Dat maakt het voor het bedrijfsleven daarmee ook aantrekkelijker om elektrische trucks aan te schaffen”, aldus wethouder Arno Bonte (duurzaamheid).

Wethouder Arno Bonte overhandigt de sleutels aan chauffeur Ben Crielaard.

Inmiddels telt het wagenpark van de gemeente Rotterdam bijna 400 elektrische voertuigen. Van de nieuwe elektrische vuilniswagen staan er nog vijf extra op de planning. Ook vervoersmiddelen die aan vervanging toe zijn, worden de komende jaren zoveel mogelijk vervangen door elektrische varianten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer