Ga naar hoofdinhoud

Voorstel Euro 7 staat op kantelen

Het voorstel van de Europese Commissie om de Euro 7 norm in te voeren kan op stevig tegengas rekenen van acht EU-landen. De acht landen hebben een nota gepresenteerd met hun bezwaren en kunnen in de ministerraad voldoende stemmen om het voorstel te blokkeren.

Diverse Duitse media maken melding van de bezwaren van Frankrijk, Italië, Bulgarije, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië en Slowakije hebben de nota ondertekend. “Wij verwerpen alle nieuwe uitlaatemissienormen (inclusief nieuwe testprocedures of grenswaarden) voor auto’s en bedrijfswagens”, zo staat in de nota te lezen. Afgelopen week werd al bekend dat Euro 7 personen- en bedrijfsauto’s fors duurder maakt.

De acht landen wijzen in de nota op de investeringen die nodig zijn om Euro 7 te realiseren. Investeringen die dan niet kunnen worden ingezet voor elektrificatie. Daarmee echoën de landen precies het standpunt van de Duitse automobielindustrie, die dan naar verluidt ook zeer ingenomen is met de nota van de landen.

2 reacties op “Voorstel Euro 7 staat op kantelen

 • Marc

  Eb zelf rijden “de heren” met vervuilende v8 wagens….vliegen ze er lustig op los…..oja tata steel mag gewoon maar raak blazen want dat levert geld op. Wat een broodje aap zeg!! Dat zandkorreltje op de wereldkaart genaamd Nederland moet de wereld redden? Ooit gehoord van India, Bangladesh…..China??

  1. Stickie

   Marc, dat zie je helemaal verkeerd want als wij ons netjes aan de regels houden dan gaan wij de wereld redden.
   Niet vergeten we zijn met bijna 18 miljoen inwoners hier he jaja 18 miljoen dat zijn er nog wel wat….

   Gemiddelde Chinese stad heeft er meer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer