Ga naar hoofdinhoud

Mondkapje verplicht op ferry’s DFDS

Ferrymaatschappij DFDS introduceert een nieuwe maatregel rondom het dragen van mondkapjes aan boord van de ferry’s. Om gezondheid en veiligheid te garanderen zullen onder het nieuwe beleid zowel voet- als autopassagiers, vrachtwagenchauffeurs en ook bemanning mondkapjes moeten dragen tijdens het inchecken en het in- en ontschepen.

“We raden ook aan dat passagiers mondkapjes dragen wanneer ze zich aan boord verplaatsen,” zegt Kasper Moos, Head of DFDS passenger business. Mondkapjes hoeven niet gedragen te worden in de hutten of tijdens een maaltijd in het restaurant, waar aan de social distancing maatregelen voldaan wordt.  

“We hebben besloten om op al onze routes de hoogste nationale standaard in te voeren, ook al overtreft het de lokale eisen. We zullen natuurlijk doorgaan met onze vele andere maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, waaronder gerichte tests van bemanningsleden, verminderde aantallen passagiers, beschikbaarheid van desinfecterende handgels, desinfectie van contactpunten en veilige routines in restaurants en bars. Er is ook voldoende ruimte aan boord om anderhalve meter afstand te bewaren, en het nieuwe mondkapjesbeleid moet mijns inziens zorgen voor een veilige omgeving waarin onze passagiers zich kunnen ontspannen en van hun reis kunnen genieten”, voegt Moos toe.

Eerder maakte DFDS al een aantal maatregelen bekend aan boord van hun schepen, waaronder een gelimiteerd aantal mensen in de winkels aan boord en gespreide in- en uitcheckprocedures.

Passagiers wordt geadviseerd het laatste reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland te raadplegen voor advies over zelfisolatie en of zij bij aankomst in de haven van bestemming contactinformatie moeten verstrekken.

Meer informatie over de diensten van DFDS en COVID-19 maatregelen aan boord van de schepen van de onderneming is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer