Ga naar hoofdinhoud

1 miljoen trucks bij Euromax Terminal Rotterdam

De Euromax Terminal Rotterdam heeft donderdag de één miljoenste vrachtwagen behandeld. Samen brachten en haalden deze trucks circa 1,3 miljoen containers. Dat gebeurde met name voor de rederijen Cosco, K Line, Yang Ming en Hanjin, die samen CKYH – The Green Alliance vormen.

Jan Westerhoud, president-directeur van ECT: “In samenwerking met CKYH – The Green Alliance ontwikkelt de Euromax Terminal Rotterdam zich voorspoedig. Wij blijven investeren en innoveren in een efficiënt logistiek proces. Zo kunnen wij op zowel de Euromax Terminal als de ECT Delta Terminal de allergrootste containerschepen van dit moment en van de toekomst behandelen. Maar wij richten ons ook op het verder verbeteren van de afhandeling van de andere modaliteiten. Het wegvervoer en dan met name de afhandeling op de piekmomenten heeft daarbij absoluut onze aandacht. De één miljoenste vrachtwagen is een mijlpaal om trots op te zijn en toont het belang van deze sector voor ECT.”

Bij de Euromax Terminal Rotterdam kunnen vrachtwagenchauffeurs die vooraf elektronisch zijn aangemeld, zowel in- als uitgaand bij de poort gewoon in hun cabine blijven. Op de terminal gebeurt het lossen en laden vervolgens vrijwel geheel automatisch. Alleen voor de laatste meter tussen container en chassis neemt vanuit het kantoorgebouw een mensenhand de regie van de kraan even over. Met behulp van joystick en camera’s wordt de kraan op de millimeter nauwkeurig boven de vrachtwagen gepositioneerd. Deze werkwijze moet de service aan de wegvervoersector verder verbeteren en draagt bij aan een efficiëntere afhandeling.

Naast het wegvervoer gaat ongeveer de helft van alle containers die vanaf de Euromax Terminal Rotterdam verder landinwaarts worden vervoerd en vice versa per binnenvaartschip en trein. De ambitie van ECT is om dit aandeel verder te vergroten. Via European Gateway Services biedt ECT daarom hoogfrequente spoor- en binnenvaartverbindingen tussen Rotterdam en een snel groeiend netwerk van inlandterminals in het Europese achterland. Dit doet echter niets af aan het belang dat ECT hecht aan het wegvervoer.

De Euromax Terminal Rotterdam is gevestigd in de noordwesthoek van de Maasvlakte en is één van de modernste en duurzaamste containerterminals ter wereld. De exploitatie gebeurt door ECT in samenwerking met CKYH – The Green Alliance. Van alle containerterminals in Rotterdam ligt de Euromax Terminal Rotterdam het dichtst bij de haveningang. Dit maakt de terminal aantrekkelijk voor de allergrootste containerschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer