60 Tracon opleggers voor Brabant Intermodal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

60 Tracon opleggers voor Brabant Intermodal

Brabant Intermodal heeft bij Tracon Trailers zestig nieuwe terminalchassis gekocht. De opleggers worden later dit jaar geleverd.

tracon containerchassisBrabant Intermodal is een samenwerkingsverband van de grote Brabantse binnenvaartterminals: O.C.T. in Oosterhout, R.O.C in Waalwijk, B.T.T. in Tilburg en Eindhoven en I.T.V. in Veghel. Al jarenlang is Tracon Trailers samen met Barge Terminal Tilburg bezig met de ontwikkeling van het beste ‘Terminalchassis’. Dat moet een constructief zeer sterk chassis zijn met een goede roestbestendigheid. Een proefserie van 20 stuks is in 2008 geleverd aan Barge Terminal Tilburg. De testresultaten zijn dusdanig bevredigend, dat ook de andere Brabant Intermodal partners nu hebben gekozen voor een oerdegelijk Terminalchassis van Tracon Trailers. De zestig nieuwe terminalchassis worden geleverd in het 2e en 3e kwartaal van dit jaar

Brabant Intermodal neemt een forse toename waar van de containerstromen over water. De terminals zijn per dag goed voor 1500 vrachtwagens minder op de weg vanuit de Rotterdamse haven. Naast de introductie van de LZV op de Nederlandse wegen, is ook dit een ontwikkeling in de logistiek die volgens Brabant Intermodal louter voordelen kent: minder milieuschade, gunstigere prijs per container, een lagere filedruk en een oplossing voor het komende chauffeurstekort.

tracon containerchassis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer