Ga naar hoofdinhoud

Akkoord over cao voor APM Terminals

De vakbonden en de directie van het containeroverslagbedrijf APM Terminals hebben overeenstemming bereikt over een cao voor de toekomstige werknemers van de nieuwe terminal op de Tweede Maasvlakte.  Dat meldden de bonden FNV Havens en CNV Vakmensen woensdagavond.

apmt rotterdamHet bedrijf biedt 270 medewerkers bij de al bestaande terminal van APM op Maasvlakte I de mogelijkheid vrijwillig over te stappen. Volgens de bonden zou dat aanvankelijk gebeuren onder slechtere arbeidsvoorwaarden. Maar die cao-afspraken zijn nu aangepast.

Ook krijgen de werknemers meer verlofdagen. Naast een automatische prijscompensatie krijgen de arbeiders ook meer loon: 0,5 procent in 2015, 1 procent in 2016 en 3.600 euro aan eenmalige uitkeringen, aldus de bonden.

De vakbondsleden moeten zich nog uitspreken over het onderhandelingsresultaat dat nu is bereikt. Volgens de bonden willen de arbeiders nu weer gewoon aan de slag gaan. In de afgelopen week voerden werknemers van het containerbedrijf langzaamaanacties, waardoor het logistieke bedrijfsleven schade leed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer