Ga naar hoofdinhoud

Convenant voor betere intermodale corridor tussen Nederland en Polen

Samen met haar partners werkt Nijhof-Wassink continu aan het verbeteren van de intermodale corridor tussen Nederland en Polen. Partners in International Business (PIB), een zakelijk consortium gevormd door Nederlandse en Poolse logistieke bedrijven, hebben in Den Haag een convenant ondertekend. Hierdoor kunnen ze samen verder werken aan een efficiëntere, betrouwbare en kosteneffectieve transportoplossing tussen hun landen.

Nijhof Wassink PIBIn 2013 besloten ze, met het tekenen van de eerste PIB overeenkomst,  te pogen naar het verbeteren van het intermodale vervoer tussen Polen en Nederland. Dit project werd gevoerd onder het Linked-by-Rail logo. Gedurende de jaren groeide het aantal deelnemende bedrijven, nu 10 deelnemers tellend: ERS Railways, KNV, Panteia, Nijman/Zeetank, Seacon Logistics, Van Den Bosch Transporten, CLIP Terminal, Havenbedrijf Rotterdam, Boekestijn Transport en Nijhof-Wassink.

Terwijl het eerste PIB programma zich vooral richtte op de verbinding tussen Rotterdam en Polen, concentreerde het tweede programma zich op Zuid-Polen. Hier, vooral in Silesia, verwachten ze namelijk een sterke groei in de industrie. Dat in combinatie met de groei van BNP, zal de internationale uitwisseling van goederen ook uitbreiden. Deze ontwikkeling eist een snelle en betrouwbare supply chain met een hoge capaciteit en flexibiliteit.

Het 3-jaar durende programma, met een budget van bijna 600.000 euro wordt ondersteund door de RVO en de Nederlandse Ambassade in Warschau. Hun bijdrage heeft PIB geholpen met het behalen van de eerste meetbare resultaten. Workshops, trainingen en cursussen voor lokale managers en actieve participatie bij beurzen hadden positieve effecten op deze managers, zogenaamd een ‘mind-switch’. De frequentie van vervoer per spoor verdrievoudigde maar liefst tussen Nederland en Polen. Hierdoor reden er aanzienlijk minder vrachtwagens op de weg en was er een reductie van 80 procent CO2 uitstoot.

De doelstelling voor de komende jaren is dan ook het verspreiden van logistieke knowhow en hiermee de voordelen van intermodaal vervoer te promoten.  DE PIB leden hebben besloten om een Poolse vertegenwoordiger te benoemen, in de persoon van een liaisonofficier, om een breder publiek te bereiken en de resultaten van het programma te maximaliseren. Nijhof-Wassink zal daar naar eigen zeggen een actieve rol in spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer