Ga naar hoofdinhoud

Dachser opent zeevrachtvestiging

Logistiek dienstverlener Dachser verzorgt nu ook wereldwijd zeevrachtvervoer van en naar Nederland. Samen met joint venture-partner Seacon heeft de divisie Air & Sea Logistics van de internationaal logistiek dienstverlener een zeevrachtkantoor geopend in Waddinxveen.

Dachser WaddinxveenDoor de opening van het nieuwe zeevrachtkantoor biedt Dachser nu ook in Nederland een naar eigen zeggen logistiek totaalpakket aan, met oplossingen voor opslag en land-, lucht- en zeevervoer. Het nieuwe zeevrachtkantoor van Dachser Netherlands Air & Sea Logistics verzorgt intercontinentaal containervervoer van en naar de haven van Rotterdam. Het gaat daarbij zowel om volle containerladingen (full container loads, FCL) als deelladingen (less than container loads, LCL). Ook douanezaken kunnen door het nieuwe kantoor van Dachser Air & Sea Logistics worden afgehandeld.

Door Waddinxveen als vestigingslocatie te kiezen behoort ook andere logistieke dienstverlening tot de mogelijkheden. Dachser beschikt in Waddinxveen over een overslagmagazijn van ruim 7.000 vierkante meter en 12.000 vierkante meter aan warehouse-oppervlak. “Klanten hebben in Waddinxveen dankzij crossdocking een directe aansluiting op het Europese netwerk van Dachser,”  vertelt Jan Willem Das, hoofd van de nieuwe vestiging Dachser Air & Sea Logistics.

Dachser Netherlands Air & Sea Logistics, opgericht in 2008, is een joint venture van Dachser Air & Sea Logistics en Seacon Logistics. De partners hebben ieder een aandeel van 50 procent in dit bedrijf, dat zich eerst concentreerde op het intercontinentale luchtvrachtverkeer. “Met het aanbieden van zeevrachtdiensten zetten we weer een belangrijke stap richting de optimalisatie van onze wereldwijde netwerkstructuren,” zegt Thomas Reuter, directeur van Dachser Air & Sea Logistics. “De Rotterdamse haven dient als een poort voor het handelsverkeer tussen Europa en Azië. Bovendien is ook de VS een belangrijke handelspartner van Nederland.”

Het nieuwe zeevrachtkantoor in Waddinxveen past in de snelle groei van Dachser in Nederland. Begin dit jaar opende Dachser Netherlands Air & Sea Logistics, die al beschikte over een locatie in Maastricht, een luchtvrachtvestiging op Schiphol. Ook vergrootte Dachser de beschikbare oppervlakte in Waddinxveen van 8.000 tot 22.000 vierkante meter. Vanuit die vestiging biedt Dachser sinds begin dit jaar de vervoersdienst  ‘cargoplus’ aan. Dit is een uitgebreid dienstenpakket voor deel- en compleetladingen in heel Europa en individuele oplossingen voor de markten in de GOS- en Maghreb-landen.

Foto: Dachser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer