Ga naar hoofdinhoud

Europees vliegverkeer nog 24 uur aan de grond

Het vliegverkeer in Europa heeft nog zeker 24 uur last van de vulkanische deeltjes in de lucht die afkomstig zijn van de uitbarsting van een IJslandse vulkaan. Dat heeft de Europese organisatie Eurocontrol vrijdag in zijn hoofdkwartier in Brussel laten weten. Ongeveer 60 procent van alle vluchten in Europa valt uit. Naar verwachting worden er vrijdag 11.000 vluchten uitgevoerd in Europa. Dat is ongeveer 17.000 vluchten minder dan normaal.

Lufthansa Air CargoVolgens Eurocontrol is vrijdag het hele luchtruim van België, Denemarken, Estland, Finland, Groot-Brittannië, Ierland, Noorwegen, Zweden en Nederland gesloten. Ook in het grootste deel van Polen, het noorden en westen van Duitsland en Noord-Frankrijk is het vliegverkeer stilgelegd.

Op het moment dat Eurocontrol zijn verklaring publiceerde, hadden ook Letland en Litouwen volgens de luchtvaartautoriteiten daar het vliegverkeer stilgelegd. Oostenrijk doet dat later vrijdag. In het noorden van Noorwegen en Zweden is het vliegverkeer hervat.

Blijf op de hoogte van de stand van zaken in het Europese luchtruim via de Twitterpagina van Eurocontrol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer