Ga naar hoofdinhoud

Ewals opent multimodale corridor naar Turkije

Met ingang van deze week is Ewals Intermodal (EIM) samen met haar Turkse partner, Saras Lojistik, een nieuwe multimodale corridor gestart. Hiermee worden Noordwest-Europa en Turkije met elkaar verbonden. Door de combinatie te maken tussen de modaliteiten levert dit de markt een nieuw kostenefficiënt en milieuvriendelijk alternatief voor transporten van en naar Turkije.

Ewals IntermodalVia dit partnership breiden beide partijen hun netwerk significant uit. Daardoor kunnen EIM en Saras hun klanten een deur-tot-deur oplossing aanbieden, waarbij gebruik gemaakt wordt van de best beschikbare middelen. De lokale kantoren zorgen daarnaast voor uitgebreide kennis van de lokale douaneformaliteiten, wat resulteert in een snelle afhandeling aan de grens.

In tegenstelling tot de op deze corridor gangbare trailers, hebben EIM en SARAS ervoor gekozen gebruik te maken van box containers, 45ft HC palletwide en 30ft bulk. Deze worden over de “hoofd-spoorcorridor” van EIM vanuit Keulen via het Italiaanse Triëst naar Istanbul-Haydarpaşa verscheept. Deze dagelijkse service biedt verladers de mogelijkheid om 28 ton goederen binnen een week op de plaats van bestemming te krijgen.

Ïsmail Yildiz, General Manager van SARAS Lojistik, zegt over het nieuwe concept: “Ik ben ervan overtuigd dat dit een nieuwe transportmodus is voor de Turkse markt welke de sector zal verrassen.”

Ewals Intermodal 2Het combineren van een shortsea-, railverbinding en box containers zorgt voor een kostenefficiënte oplossing die door haar prijs en snelheid concurrerend is met weg- of deepsea alternatieven. Daarnaast levert het gebruik van deze corridor ook nog het voordeel dat hiermee de carbon footprint van zowel de partners als van de verladers drastisch verlaagd worden.

Eric Staal, Sales Director van Ewals Intermodal, concludeert: “Mijn verwachtingen van de samenwerking zijn hoog gespannen. Met een betrouwbare partner als Saras en deze dagelijkse service kunnen we de transportmarkt van en naar Turkije openbreken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer