Ga naar hoofdinhoud

Frequentie Rotterdam-Beieren omhoog

European Gateway Services (EGS), een dochterbedrijf van ECT in Rotterdam, en TX Logistik AG (TXL) hebben de frequentie van hun gezamenlijke spoorverbinding tussen Rotterdam en Beieren verhoogd van drie naar vier vertrekken per week.

ECT 1

Twee jaar geleden werd de intermodale verbinding tussen Rotterdam en de economische centra Nürnberg en München in Beieren (D) gestart. Zowel continentale laadeenheden als maritieme containers worden getransporteerd. “De vraag is de laatste maanden sterk gestegen”, zegt Frank Lehner, Directeur Sales van TX Logistik. “Gezamenlijk met EGS hebben we besloten de capaciteit te verhogen.” Concreet betekent dit een extra aankomst en vertrek op donderdagavond in Nürnberg en München aanvullend op de bestaande aankomsten op maandag-, woensdag- en vrijdagavond. “Deze spoorverbinding kan vooral rekenen op interesse van rederijen, expediteurs en verladers met een groot volume aan import- en exportgoederen”, bevestigt Mark van Andel, Directeur EGS.

ECT 2De verbinding tussen Rotterdam en Beieren koppelt de economische kracht van de Zuid Duitse regio aan de logistieke mogelijkheden van Rotterdam en haar achterlandnetwerk. Met de vele deepsea services die Rotterdam aandoen kan lading altijd snel en efficiënt doorgevoerd worden naar het Duitse achterland of kan exportlading haar weg naar de internationale markt vinden. De treinen, met elk een capaciteit van 80 TEU (standaard containereenheid), worden door TXL en EGS gezamenlijk geëxploiteerd, waarbij TXL de organisatie, planning en traktie verzorgt. In Rotterdam worden CTT, de Euromax Terminal Rotterdam en de ECT Delta Terminal aangedaan.

Doorvoer per truck en barge naar andere terminals en havens zoals bijvoorbeeld Antwerpen, Vlissingen, Terneuzen en Moerdijk is tevens mogelijk. Frank Lehner: “Hierdoor wordt ons treinproduct flexibel toegepast voor verschillende multimodale transportoplossingen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer