Ga naar hoofdinhoud

Fresh Corridor start onderzoek in Rivierenland

Fresh Corridor startte recent het deelproject “Koppeling Fruitpact Rivierenland” dat de haalbaarheid onderzoekt van vervoer van fruit via binnenvaart tussen de Rotterdamse haven (Maasvlakte terminals, Merwehaven. Waal-Eemhaven) en binnenvaart terminal(s) in het Rivierenland.

aardbeienDeelnemers zijn Koninklijke Fruitmasters Groep, Pouw Groep, StER Stimuleringsprogramma Rivierenland, Kamer van Koophandel Midden Nederland, Frugi Venta, Fruitpact en Havenbedrijf Rotterdam. Bedoeling is dat vanaf de terminals in Rivierenland aansluitend wegtransport van en naar diverse partijen in het Fruitpact mogelijk wordt, voor zowel import als export. Op bedrijvenpark Medel (aan het Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel) wordt door leidende partijen geïnvesteerd in een nieuwe binnenvaart container terminal. Aansluiting wordt gezocht bij deze ontwikkeling vanwege de centrale ligging ten opzichte van de vestigingsplaatsen van de handelsbedrijven.
Onderzoek
Het onderzoek richt zich specifiek op de haalbaarheid van het gecontaineriseerde vervoer van fruit met de binnenvaart, de berekening van de ketenkosten in vergelijking met het wegtransport, de vereiste voorzieningen op de terminals, de beoordeling van ladingstromen voor vervoer op de verschillende relaties van de partijen in het Fruitpact gebied en de beoordeling van de effecten op emissies en belasting ten opzichte van de weginfrastructuur.
De eindrapportage vindt eind juni 2010 plaats.
Bron: AFG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer