Ga naar hoofdinhoud

Inland Terminal Veghel breidt uit

De Inland Terminal Veghel gaat de komende jaren fors uitbreiden. De gemeente Veghel heeft in totaal bijna 35.000 m2 bedrijfsterrein verkocht aan de eigenaar van het overslagcentrum, Van Berkel Logistics.

Inland Terminal VeghelDe grond voor de uitbreiding van Inland Terminal Veghel wordt in drie etappes, van respectievelijk 15.000 m2 en twee maal 10.000 m2, opgeleverd en moet eind 2014 zijn afgerond. Wethouder Jan van Burgsteden zegt, namens het college, tevreden te zijn met de grondverkoop. “Het geeft een positieve impuls aan het overslagcentrum en geeft ook aan dat de ondernemer kansen ziet voor verdere impulsen van het containervervoer over water”, aldus de wethouder, die aangeeft dat met de verkoop miljoenen euro’s gemoeid zijn. Met deze overeenkomst zijn in De Dubbelen alle gronden aan de Zuid-Willemsvaart uitgegeven. Wel zijn er nog enkele zichtlocaties aan de A50 beschikbaar.

Met Van Berkel heeft de gemeente Veghel afgesproken dat het overslagcentrum openbaar dient te blijven. Dat betekent dat het bedrijfsleven gebruik moet kunnen maken van het centrum tegen marktconforme prijzen. De gemeente Veghel blijft verantwoordelijk voor het innen van de havengelden. Mocht Van Berkel de grond weer willen verkopen dan dient zij dit als eerste aan de gemeente aan te bieden.

Bron: Kliknieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer