Minister doopt nieuwe Stena Transporter • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Minister doopt nieuwe Stena Transporter

De nieuwe RoRo ferry van Stena Line, de Stena Transporter is dinsdag officieel gedoopt door Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu. De doopplechtigheid vond plaats in Hoek van Holland. “Dit schitterende nieuwe schip markeert de durf en daadkracht van Stena Line. Ondanks de moeilijke economische periode wil zij een sprong voorwaarts maken. Stena Line toont het ondernemerschap waar we onze economie weer vlot mee kunnen trekken”, aldus Schultz van Haegen.
Stena roro ferry transporterDe Stena Transporter, vaart onder Nederlandse vlag en is ingezet op de vrachtroute Hoek van Holland – Killingholme ter vervanging van het charterschip Finnarrow. Het schip is gebouwd in Zuid-Korea bij de scheepswerf Samsung Heavy Industries. De investering door Stena Line in het nieuwe schip bedraagt 110 miljoen euro. Het nieuwe schip heeft een lengte van 212 meter en beschikt over 4.050 RoRo-meter aan laadruimte (260 vrachteenheden) en kan 300 passagiers vervoeren.  De vrachtcapaciteit wordt hiermee met 30 procent vergroot ten opzichte van de huidige schepen.

Pim de Lange, algemeen Directeur van Stena Line, in een reactie: “We zijn bijzonder vereerd dat minister Schultz van Haegen bereid was de Stena Transporter te dopen. Het in de vaart nemen van de Stena Transporter betekent voor ons een grote stap voorwaarts op de vrachtroute Hoek van Holland – Killingholme. Niet alleen wat betreft een toename in vrachtcapaciteit, maar ook wat betreft duurzaamheid.  In 2010 zagen we al een licht herstel in het vrachtvervoer en deze positieve trend zet zich vooralsnog in 2011 voort. Met de investering  in nieuwe schepen bevestigt Stena Line nogmaals haar vertrouwen in de Noordzee routes.”

Later dit jaar zal de Stena Transit worden opgeleverd die net als haar zusterschip op de route Hoek van Holland – Killingholme zal worden ingezet.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer