Ga naar hoofdinhoud

Norbert Dentressangle en Amer Sports sluiten tienjarig contract

Onlangs hebben Norbert Dentressangle en Amer Sports een tienjarig partnercontract afgesloten voor de logistiek van kleding, schoenen en fietsproducten van Amer in Europa.

WilsonHet nieuwe contract sluit aan op de vernieuwing van de Supply chain van de Finse groep. Die beoogt verbetering van de klantenservice, verkoopgroei en beheersing van de logistieke kosten. Norbert Dentressangle gaat zorgen voor de ontvangst, opslag, voorbereiding, uitgestelde differentiëring en verzending van producten naar de distributeurs van Amer Sports (spelers in grootschalige distributie, winkelketens en zelfstandigen).

Amer Sports, een Finse groep gespecialiseerd in sportartikelen, voert diverse gerenommeerde merken, waaronder Mavic (wielersport), Wilson (balsporten), Suunto (meetinstrumenten), Salomon, Arc’Teryx en Atomic (wintersporten). Het logistieke partnerschap tussen Norbert Dentressangle en Amer Sports beperkte zich aanvankelijk tot het merk Mavic.

Geautomatiseerde oplossing

Sinds 1 december 2013 verzorgt Norbert Dentressangle de logistiek voor het merk Salomon op een locatie in de buurt van Lyon. Daarna wordt in de loop van 2015 op een locatie van 52.000 m² in de buurt van Lyon een oplossing gerealiseerd voor opslag en geautomatiseerde voorbereiding van bestellingen, die door de ingenieurs van Norbert Dentressangle is ontworpen en ontwikkeld, en die in achttien maanden volledig operationeel moet zijn. Met deze innovatie kan de service aan de klant worden verbeterd; de voorbereidingscapaciteit wordt groter en de afhandeling van bestellingen gaat sneller, terwijl de opslagruimte wordt geoptimaliseerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer