Nunner Logistics verbindt Amsterdam met China • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nunner Logistics verbindt Amsterdam met China

Nunner Logistics en Samskip opereren vanaf 20 augustus met een nieuwe railservice tussen Amsterdam en Duisburg. Nunner rijdt al met treinen vanaf Duisburg naar China, wat betekent dat China per trein vanuit ons land bereikbaar wordt.

Vanuit Amsterdam vertrekt de trein vanaf de terminal van TMA Logistics. In Duisburg komt de trein dan aan bij Samskip in Duisburg. Eerst gaat de trein twee keer per week in beide richtingen rijden, vanaf september wordt dat al drie keer per week.

Nunner Logistics rijdt wekelijks vele treinen vanuit China via Duisburg met lading voor Engeland en Scandinavië.

Erik Groot Wassink, directeur Special Products van Nunner Logistics: “Nunner vervoert veel containers van China naar de UK over de nieuwe zijderoute, waarbij de meeste treinen in Duisburg aankomen zonder een geschikte intermodale verbinding naar de Nederlandse havens die aansluiten op de UK. Deze nieuwe dienst overbrugt de kloof en zorgt voor een goede intermodale verbinding voor ladingen naar de UK.”

“We zijn verheugd om deze ontbrekende schakel in ons netwerk te lanceren en een nog sterker intermodaal product aan te bieden”, zegt David Besseling, Samskip Head of UK Trade. “De combinatie van het Samskip rail- en short sea servicenetwerk creëert een verscheidenheid aan efficiënte intermodale diensten voor de lange afstand voor een duurzame deur-tot-deur oplossing.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer