Onbegrip over sluiten Haakweg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Onbegrip over sluiten Haakweg

De gemeente Rotterdam sluit, juist nu de Brexit er bijna is, een belangrijke toegangsweg naar de ferry richting Engeland in Hoek van Holland af, voor werkzaamheden. Rotterdamse gemeenteraadsleden vinden dit onwenselijk en roepen de gemeente op tot actie. Dat meldt TLN.

​​Het gaat om de Haakweg, richting de ferry van Stena Line. De gemeente Rotterdam, waar Hoek van Holland onder valt, wil die weg aanpakken om de doorstroming te verbeteren. Dit doet de gemeente door een rotonde aan te leggen. De werkzaamheden zijn deze week begonnen en duren tot half april. Terwijl de Brexit middenin die periode valt: op 29 maart verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie.

Bij een no-deal-Brexit is er een groot risico op opstoppingen bij de veerboten richting het Verenigd Koninkrijk. Juist dan een belangrijke toegangsweg afsluiten is onbegrijpelijk, vindt TLN. TLN-lid Daily Logistics Group brengt dagelijks goederen naar het Verenigd Koninkrijk en heeft een terrein op 200 meter afstand van de veerboot. ‘Onze wagens moeten nu allemaal 9 kilometer omrijden om bij de boot te komen’, zei Pim Leenheer van Daily Logistics in het Algemeen Dagblad. “Ik begrijp best dat ze iets aan de weg willen doen, maar precies met de Brexit? Wij begrijpen het echt niet.”

TLN kaartte het probleem aan bij VVD-Kamerlid Remco Dijkstra (VVD). Dijkstra deelde de verbazing van TLN en nam contact op met de Rotterdamse VVD. Samen met het CDA stelt die fractie nu vragen aan het Rotterdamse gemeentebestuur​. Zij vragen het gemeentebestuur om de werkzaamheden te versnellen en om maatregelen om ondernemers en inwoners van Hoek van Holland zoveel mogelijk te ontlasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer