"Problemen A15 naar haven Rotterdam vallen mee" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Problemen A15 naar haven Rotterdam vallen mee”

Ondanks dat het Havenbedrijf Rotterdam, gemeentes en diverse bedrijven zich zorgen maken over het dichtslibben van de A15, denkt onderzoeksinstituut TNO dat het op termijn wel meevalt met de problemen. Wel blijven files in de spits in de toekomst bestaan, ook al wordt de snelweg richting de Rotterdamse haven verbreed.

A15 drukDie files kunnen met een vijfde afnemen als voor 2020 rekeningrijden wordt ingevoerd, berekende TNO. Bovendien stroomt het verkeer beter door bij intelligente oplossingen als auto’s die proactief reageren op opstoppingen en matrixborden die snelheden aangeven. Het instituut presenteerde woensdag een rapport over het verkeer en vervoer naar de Tweede Maasvlakte.
Het verkeer over de A15 is volgens TNO wel erg onbetrouwbaar. Als maar een ding tegenzit, staat het vast. Er is ook geen alternatief. Een tunnel tussen het Westland en de Maasvlakte, de zogenoemde Oranjetunnel, zou soelaas bieden. “Zonder de tunnel is de Maasvlakte-2 minder bestand tegen stremmingen”, aldus een van de onderzoekers.
Het spoor en de binnenvaart gaan ook voor wat lucht op de snelweg zorgen. Wel zullen ze tegen de termijn waar het onderzoeksinstituut onderzoek naar deed (2020-2033), tegen het maximum van hun capaciteiten aanzitten.
Volgens de onderzoekers wordt het verkeer tegen die tijd wel schoner en efficiënter. De Tweede Maasvlakte krijgt een betere bereikbaarheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer