Ga naar hoofdinhoud

Proefvaart Nijhof Wassink geslaagd

Nijhof Wassink mocht van de provincies Overijssel en Drenthe testen of het mogelijk is met een koppelverband van twee dubbel geladen binnenvaartschepen van Almelo naar Coevorden te varen. Afgelopen vrijdag is dat gelukt.

Het was de eerste van drie proefvaarten met een koppelverbandvan 100 meter lang en 6,6 meter breed voorzien van twee lagen containers. De provincies Overijssel en Drenthe verleenden toestemming aan Nijhof-Wassink voor de proefvaarten omdat men het goederenvervoer over water stimuleren. Er werd bij de proefvaart gekeken wat de effecten zijn voor het andere scheepvaartverkeer. Verder wordt bekeken of en zo ja welke, aanpassingen nodig zijn aan de infrastructuur en aan het koppelverband zelf. Ook de wachttijden van het wegverkeer bij bruggen en sluizen werden bekeken. De evaluatie van de proefvaarten is naar verwachting in juni gereed. Daarna beslissen beide overheden of er structureel met koppelverbanden gevaren mag worden op de vaarweg Almelo-Coevorden.
Het koppelverband bestond uit schepen ‘Patmar Z’ en de ‘Kemp 2′. De diepgang was ongeveer 1,80 meter, de hoogte boven de waterlijn is maximaal 5 meter. Het koppelverband voer met een maximumsnelheid van 6 km/uur.
Op Almelo Nieuws is een uitvoerige fotoreportage van de proefvaart te bekijken.

vaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer