Ga naar hoofdinhoud

Rotra gaat nu pas echt groen

Tegelijk met de ontwikkeling van een Container Terminal bij haar vestiging in Doesburg voert Rotra werkzaamheden uit ter verbetering van de natuurwaarden in de omgeving. Rotra zal ruim 2 hectare landbouwgebied omzetten naar natuurgebied ten gunste van weide- en watervogels in de Fraterwaard en stimuleert daarmee de ontwikkeling van flora en fauna. Dit is Rotra overeengekomen met de eigenaar/beheerder van dit gebied, Stichting Twickel.

rotraDe werkzaamheden bestaan uit het baggeren van slib en het verflauwen van taluds in een restant van een voormalig rivierloop van de IJssel, vergroten van een bestaande poel en het verwijderen van slib in een watergang. De werkzaamheden zijn gericht op het verbeteren van het leefgebied van onder andere amfibieën, kleine zoogdieren en weide- en watervogels. Zowel in het broedseizoen als in het voor- en najaar en in de winter zullen vele vogelsoorten gebruik kunnen maken van het gebied. Steltlopers, zoals de groenpootruiter en het witgatje kunnen tijdens hun trek naar het noorden of het zuiden hier hun reis onderbreken om de reserves weer aan te vullen. Watervogels, waaronder diverse eendensoorten kunnen hier in rust de winter doorbrengen.

Met het uitvoeren van de werkzaamheden draagt Rotra bij aan de ecologische diversiteit en uitbreiding van natuurlijke habitats in de omgeving.

De werkzaamheden zijn gestart in augustus en zullen eind september gereed zijn; deze worden uitgevoerd i.s.m. Ingenieursbureau Grontmij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer