Ga naar hoofdinhoud

Synchromodale Coolport Control Tower is live

Sinds de oprichting van Wayz in januari 2012 is hard gewerkt aan innovatieve en duurzame logistieke projecten. Nu is de Synchromodale Coolport Control Tower live gegaan.

Knapen moving floor per spoorDaarnaast heeft Wayz zich gericht op logistiek onderzoek en advisering over optimalisatie van logistieke processen. De begeleiding van verladers en logistieke dienstverleners bij het implementeren van vernieuwende en duurzame projecten heeft een vlucht genomen.

Maandag 30 september was de livegang van de Synchromodale Coolport Control Tower een feit. In deze Control Tower vindt de totale ketenregie plaats. Het doel hiervan is het aantal synchromodaal vervoerde reefer containers in de regio Barendrecht, Westland, maar ook de Betuwe en Venlo te laten stijgen. Diverse opdrachtgevers zullen hun orders A-modaal bij de Control Tower boeken. De planners van Wayz bepalen met behulp van actuele statusinformatie en leadtime welke modaliteit(en) ingezet worden om de reefer containers op de juiste plek en de juiste tijd te lossen of te laden.

De voordelen van het synchromodale transport via de Control Tower zijn groot, vanwege de sterke behoefte aan onafhankelijke, milieubewuste inzet van logistiek. Voordelen zijn onder meer een  betere spreiding van transporten door planning met actuele gegevens, een eenvoudiger gebruik van de binnenvaart door het beslissingspunt voor het vervoer van reefer containers met een barge te verplaatsen naar de Control Tower, beter inspelen op toekomstige eisen van terminals en/of wetgever (modal split) en een reductie van CO2 uitstoot door vervoer over de weg te vervangen door vervoer over het water of het spoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer