Ga naar hoofdinhoud

Test shortsea-lijn Almeria Duinkerken

Afgelopen donderdag startte een proefvaart met fruit vanuit Almeria naar Duinkerken. Mogelijk wordt dat een nieuwe, vaste verbinding.

Als de pilot succesvol is zal men naar alle waarschijnlijkheid eind van dit jaar daadwerkelijk starten met de shortsea-verbinding. Bij de pilot worden Spaanse groenten en citrus onder verschillende temperaturen worden in containers verscheept om bij aankomst te controleren hoe de producten zich hebben gehouden en welke producten zich het best lenen voor dit vervoer.
De shortsea-verbinding wordt ondersteund door de haven van Almeria en ook de Spaanse exporteurs zijn positief over het initiatief. Er werden zondag zelfs temperatuurcontroles uitgevoerd door de Universiteit van Almeria. Er zullen 3 schepen beschikbaar zijn om 2 vaarten per week tussen Almeria en Duinkerken te realiseren. Daarmee kunnen wekelijks 300 tot 500 45 ft reefer-containers vanuit Spanje worden aangevoerd. Het vaarstuk wordt gerealiseerd door Andalucía Fresh Line, onderdeel van de Van Uden Group, terwijl DailyFresh de volledige distributie verzorgt.
Bron: AGF

colboxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer