Ga naar hoofdinhoud

Vaarverbod op Amsterdamse grachten

Amsterdam heeft sinds maandag een vaarverbod voor tien grachten ingesteld om de beginnende ijsvloer te beschermen. De hoofdstad hoopt schaatsers op de grachten te verwelkomen als de vorst zich voldoende doorzet. Het vaarverbod legt de werkzaamheden van de pakjesboot van DHL Express mogelijk aan banden, maar logistieke problemen voorziet DHL niet.

DHL pakjesboot“Nu is het ijs zeker nog niet dik genoeg om op te schaatsen”, aldus wethouder Maarten van Poelgeest. “Maar de vooruitzichten zijn dat het erg koud blijft. We nemen nu maatregelen om het ijs te beschermen zodat we hopelijk straks van Hendrick Avercamp-achtige taferelen kunnen genieten.” Avercamp is vooral bekend om zijn zeventiende-eeuwse schilderijen van Hollandse winterlandschappen.

Onder andere op delen van de Prinsengracht, Keizersgracht, Brouwersgracht en Lijnbaansgracht kan tijdelijk niet meer worden gevaren. De bekende ‘pakjesboot’ van DHL Express kan op die locaties dan ook niet meer komen. Volgens een woordvoerder van DHL Express worden plekken waar het drijvende Service Center niet meer kan komen nu met andere modaliteiten bevoorraad.

Bron: Flickr

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer