Vanaf september vijf ferry-afvaarten Zeebrugge-Bilbao • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vanaf september vijf ferry-afvaarten Zeebrugge-Bilbao

Transfennica, onderdeel van de Amsterdamse Spliethoff Groep, heeft tijdens de SIL in Barcelona aangekondigd per 15 september een derde schip in te zetten op de snel groeiende Zeebrugge / Bilbao route die pas 1 ½ jaar geleden is gestart met 2 schepen. Met deze ontwikkeling wordt een sterk signaal afgegeven van commitment naar de markt en lange termijn visie op de toekomst van onbegeleid vervoer.

TransfennicaDoor het toevoegen van een soortgelijk schip, met gelijkwaardige capaciteit en snelheid, neemt het aantal afvaarten toe met 67 procent van 3 naar 5 per week. Dit schept extra mogelijkheden voor bestaande en potentiële klanten om het volume te maximaliseren en optimaal te profiteren van de kostenbesparingen.
De problemen met de 48-urige werkweek, dure tolwegen, files en de beperkingen opgelegd door de Europese en lokale wetgeving kunnen beter worden beheerst wanneer onbegeleid wordt verscheept.

Michael van den Heuvel, directeur van Transfennica, vertelt: “Wij zijn zeer tevreden dat we in staat zijn deze beslissing te nemen, in deze moeilijke economische tijden. Onze klanten moeten hun planning optimaliseren om kosten te besparen en wij bieden hen de kans dat te doen. Deze extra afvaarten vergroot de opties om nu echt te stoppen met wegtransport en volledig om te schakelen naar een efficiënte onbegeleide  operatie. Veel klanten hebben zich de afgelopen 20 maanden bij ons gemeld en allen hebben de voordelen ontdekt. Het is veiliger, goedkoper en schoner. Er wordt tot 2000 kilometer per rondrit bespaard. Marges verbeteren, op sommige routes, tot 20 procent. En er is een efficiëntere planning van de beschikbare uren van de chauffeurs. Uitzonderlijke goede mogelijkheden voor breedte en lengte transporten en voor project lading. En nog belangrijker: bedrijven kunnen zonder toevoeging van extra vrachtwagens hun omzet verhogen of handhaven op het huidige niveau met tot 30 procent minder trekkers”.

Om de industrie verder gelegenheid te geven de omschakeling te maken naar onbegeleid vervoer via de Iberia route biedt Transfennica met ingang van vandaag tot half september een all-in tarief van € 450 op alle maandag afvaarten voor standaard onbegeleide trailers.

Bilbao / Zeebrugge is het eerste en grootste ‘Highway of the Seas’ Project met Marco Polo subsidie en hoewel Transfennica aanzienlijke verliezen in het eerste jaar meldde, ziet men nu concrete kansen om de groei te versnellen.

De Spliethoff Groep is van plan om volledig te profiteren van het huidige economische klimaat. Een aantal nieuwbouw contracten zijn gesloten en momenteel worden er ook onderhandelingen gevoerd voor de andere bedrijven in de groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer